აჯიკა (მწვანე)
ცხარე და ტკბილი მწვანე წიწაკა, ქინძი, ოხრახუში სა და ნიახურის გაფოთლილი ღეროები (ნორჩი), ცერეცო და ნიორი გავატარით ხორც საკეპ მანქანაში. შემდეგ დავამატოთ დანაყილი ქინძის თესლი, ღვილის ძმარი, მარილი და კარგად ვურიოთ. მიღებული მასალა მოვათავსოთ ქილაში. ისე, რომ 0,75 შეავსოს, მოვუკრათ თავი და შევინახოთ მშრალ, გრილ ადგილას. ასეთი აჯიკის მომზადება სასურველია ოქტომბრის თვეში.
აჯიკა (წითელი)
ცხარე და ტკბილი წითელი წიწაკა გავარჩიოთ, თესლი გამოვაცალოთ და გავრეცხოთ. გაფოთლილი ქინძი, ოხრახუში, რეჰანი, ცერეცო, ნიახური, ნიორი, წიწაკასთან ერთად გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში. შემდეგ დავამატოთ უცხო სუნელი, ზაფრანა, ხმელი ქინძი, მარილი. კარგად ავურიოთ,ჩავდოთ ქილებში,მოვუკრათ თავი და შევინახოთ.
წიწაკა: 500გრ
ბულგარული წიწაკა: 500გრ
ოხრახუში: 250გრ
ქინძი: 250გრ
ცერეცო: 250გრ
რეჰანი: 150გრ
ნიახური: 150გრ
ნიორი: 100გრ
სუნელი: 2 სუფრის კოვზი
ზაფრანა: 2 სუფრის კოვზი
ხმელი ქინძი: 2 სუფრის კოვზი
მარილი: გემოვნებით
0 коммент. :
Отправить комментарий