вторник, 3 ноября 2015 г.


საფეხურები

  1. 1ქათამი ან ინდაური გატრუსეთ, გარეცხეთ და მოათავსეთ დიდ ქვაბში მოსახარშად. მოხარშვისთანავე გამოიღეთ, გააცივეთ და დაჭერით თქვენთვის სასურველი ზომის ნაჭრებად. ბულიონს მოხადეთ ცხიმი და ჩაასხით ცალკე ჭურჭელში. ბულიონი გადაწურეთ წვრილ საწურში.
  2. 2ქვაბში ჩაასხით ქათმის ან ინდაურის ცხიმი, გააცეხელეთ და ჩაყარეთ მაქსიმალურად წვრილად დაჭრილი ხახვი და მოშუშეთ დაბალ ცეცხლზე. შემდგომ ხახვში ჩაასხით ღვინო და დაელოდეთ მის აორთქლებას. ზოგი ამატებს საცივს ძმარს რაც იწვევს მის გამუქებას. ტრადიციულ რეცეპტში ღვინოს არ ამატებენ, მაგრამ გირჩევთ სცადოთ.
  3. 3შემდეგ ჩაასხით ქვაბში დაახლოებით 1.5 ლიტრი ბულიონი და აადუღეთ რამდენიმე ხნის განმავლობაში. ნიგოზი გაატარეთ ხორცის საკეპ მანქანაში, დაამატეთ სუნელები და წვრილად გახეხილი ნიორი. ნიგოზი კარგად გახსენით ცოტაოდენ ბულიონში და ჩაასხით ნიორთან და სუნელებთან ერთად ქვაბში.
  4. 4დროთა განმავლობაში ურიეთ საცივს ხის ან საკვების სილიკონის კოვზით. მარილი და წითელი წიწაკა დაამატეთ გემოვნებით. ქათმის ან ინდაურის ნაჭრები ოდნავ შებრაწეთ ღუმელში და მოათავსეთ საცივის წვენში. ადუღეთ კიდევ რამდენიმე წუთის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე. საცივი შეგიძლიათ გადაანაწილოთ რამდენიმე ჭურჭელში და გაყინოთ. გასალღობად გააცხელეთ საცივი ძალზე დაბალ ცეცხლზე, უკეთესია ორთქლის აბაზანაზე.
  5. საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

    • ქათამი ან ინდაური 2 ან 2.5 კგ.
    • ნიგოზი 350 გრ.
    • ნიორი 40-50 გრ.
    • ხახვი 450 გრ.
    • დარიჩინი გემოვნებით
    • მიხაკი გემოვნებით
    • ხმელი ქინძი 2 ჩ.კ.
    • უცხო სუნელი 3 ჩ.კ.
    • ყვითელი ყვავილი 2 ჩ.კ.
    • წითელი წიწაკა გემოვნებით
    • მარილი გემოვნებით
    • ღვინო 100 მილ.ლ.

0 коммент. :

Отправить комментарий