вторник, 3 ноября 2015 г.


საფეხურები

  1. 1არსებობს ხაჭაპურის ცომის მომზადების მრავალფეროვანი რეცეპტი. დაწყებული ჩვეულებრივი საფუარიანი ცომით და დამთავრებული მაწვნის ცომით.
  2. 2ჩვენი რეცეპტის შემთხვევაში, პირველ რიგში, უნდა გავხსნათ საფუარი თბილ წყალში და დავამატოთ შაქარი. მიღებული მასა მოათავსეთ თბილ ადგილას და დაელოდეთ მის აფუებას.
  3. 3შემდეგ შევურიოთ ერთმანეთში ათქვეფილი კვერცხის გული, ლიმონის მჟავა, წყალი, მარილი, გამდნარი და შეგრილებული კარაქი ან მარგარინი და შევურიოთ მიღებული მასა საფუარის, წყლის და შაქრის ნაზავს.
  4. 4გაცრილი ფქვილი მოვათავსოთ ჭურჭელში, გავუკეთოთ შუაში ჩაღრმავება და დავასხათ მიღებული იგრედიენტების მასა.
  5. 5მოვზილოთ ცომი, რომელიც არ ეკრობა ხელის გულებსა და ''დავასვენოთ'' თბილ ადგილას 15 წუთის განმავლობაში.
  6. 6ცომი გავაბრტყელოთ, მოვათავსოთ ცომის ზედაპირზე გახეხილი ყველი, მოუჭრათ თავი და გავაბრტყელოთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე.
  7. 7გაბრტყელებული ხაჭაპური მოვათავსოთ გაცხელებული ღუმელის ტაფაზე და გამოვაცხოთ ის 220 გრადუს ტემპერატურაზე დაახლოებით 15 წუთის განმავლობაში.
  8. 8შემდეგ გამოვიღოთ ტაფა ღუმელიდან და გადავუსვათ ხაჭაპურს კარაქი. ოდნავ შევაგრილოთ და მოვათავსოთ თეფშზე.
  9. 9ხაჭაპური კარგად იჭრება პიცის საჭრელით ან სამზარეულოს მაკრატლით.
  10. 10მეგრული ხაჭაპური მზადდება ისევე, როგორც იმერული ორონდ ზევიდან ეყრება გახეხილი სულგუნი არეული ათქვეფილ კვერცხთან.
  11. საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

    • კარაქი ან მარგარინი 200 გრ.
    • პურის ფქვილი 300 გრ.
    • კვერცხი 1 ცალი.
    • ლიმონის მჟავა 5 გრ.
    • მარილი 5 გრ.
    • საფუარი 5 გრ.
    • შაქარი 4-5 გრ.
    • წყალი დაახლოებით 100 მლლ.
    • ყველი იმერული უმარილო 350 გრ.

0 коммент. :

Отправить комментарий